Το youtube αλλάζει. ο κόσμος αλλάζει. Εσείς;




Τα Βλεφαρίσματα είναι μεγάλοι fan του γνωστού σε όλους youtube.  Περίπου 300 ώρες βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube κάθε λεπτό που περνάει. Σύντομα, η ιστοσελίδα στο desktop πρόκειται να ανανεωθεί εμφανισιακά ώστε να διευκολύνει την πλοήγηση.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να ανανεώσει την desktop έκδοση της ιστοσελίδας με χαρακτηριστικά τύπου ”material design” όσον αφορά στην αισθητική της, ουσιαστικά κάνοντας το UI περισσότερο “επίπεδο” (flat). “Θέλουμε το περιεχόμενο να είναι ο πρωταγωνιστής” είπε ο Fred Gilbert, Υπεύθυνος της Εμπειρίας Χρήσης στο YouTube κατά την διάρκεια μίας πρόσφατης συνέντευξης του. “Όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να έχουν ως βάση αυτό” συμπλήρωσε.

Αυτό σημαίνει ότι το γκρι χρώματος background πίσω από τις λίστες βίντεο πρόκειται να εγκαταλειφθεί, οι σύνδεσμοι από μπλε γίνονται μαύροι και το μέγεθος των μικρογραφιών θα αυξηθεί. Επίσης θα διαπιστώσετε ότι δίνεται λιγότερη έμφαση στην αριστερή γραμμή πλοήγησης. Το λογότυπο επίσης του YouTube και τα home buttons θα μικρύνουν σε μέγεθος ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει στις ενότητες της βιβλιοθήκης, της εγγραφής κ.ά.

Οι επιλογές γλώσσας έχουν μετακινηθεί από το κάτω μέρος της ιστοσελίδας στο drop down μενού του χρήστη, ώστε να χωρέσει μεγαλύτερος αριθμός βίντεο. Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι αναρίθμητος αφού η εταιρεία θα υιοθετήσει το ”infinite scrolling”. Το YouTube επίσης πρόκειται να εφαρμόσει κάτι που πολλοί χρήστες ζητούν για χρόνια, το Dark Mode.

Οι σελίδες των καναλιών αναβαθμίζονται επίσης και η μπάρα με τις προτάσεις που βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της σελίδας τώρα είναι “hidden” ώστε να υπάρχουν ακόμα περισσότερα βίντεο. Για την ώρα, η ανανεωμένη έκδοση του YouTube είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, και το YouTube ζητάει την βοήθεια των χρηστών και τις προτάσεις τους όσον αφορά στον νέο σχεδιασμό, ώστε να τον βελτιστοποιήσει προτού διαθέσει την ανανεωμένη μορφή του σε όλους. 

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω





Αν θέλετε να δείτε το νέο σχεδιασμό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα youtube.com/new.


 
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

 Πηγή/κατασκευαστής: tgbnews.com/2017/05/youtube.html