Ερωτευμένα Μακαρόνια - Μια συνταγή για να δαγκώσεις την λαμαρίνα!



Τα Βλεφαρίσματα σήμερα σας παρουσιάζουν τα "Ερωτεύμένα Μακαρόνια". Μια συνταγή εύκολη και της ώρας που θα κάνουν το έτερον ήμισυ να σας θέλει με πάθος.... και όποιος αντέξει!  Ταλιατέλες με κρόκο Κοζάνης, και κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την συνταγή μας Θεϊκή! Φυσικά η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης εδώ και 15 χρόνια, και όσοι τρώνε από αυτή .... την πατάνε άσχημα!!! χαχαχα







Υλικά

500 γρ. Ταλιατέλες (1 πακέτο κατά προτίμηση βιολογικό)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1/4 (μπορείτε και λιγότερο) τυρί τριμμένο Ρεγγάτο ή Γραβιέρα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 μεζούρα κρόκο Κοζάνης (προτιμάτε το τριμμένο όχι τους στήμονες)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες (προτιμούνται λευκά κρεμμύδια)
1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1/4 γαρίδες μικρές αποφλοιωμένες
λίγο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομένο



Διαδικασία
Βράζουμε από πριν τις ταλιατέλες και τις κάνουμε λίγο αλτέντε, καθώς θα βράσουμε και στο μεγάλο τηγάνι τεφάλ ή Wok, για να έχουμε την άνεση να κάνουμε όση ποσότητα θέλουμε. Ανάβουμε το μάτι μας σε υψηλή θερμοκρασία (9 ή 3), και ρίχνουμε το λάδι να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας. Αμέσως ρίχνουμε τις γαρίδες μας και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν λίγο.  Αφού ψηθούν και ροδίσουν λίγο ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μας και την κρέμα γάλακτος. 




Σε όλη την διαδικασία ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας πιάσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη.  Ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά τον κρόκο Κοζάνης, και κοιτάμε να διανεμηθεί καλά ώστε να πάρουν τα μακαρόνια μας ένα πορτοκαλοκίτρινο χρώμα. Κατεβάζουμε το μάτι στην μέση περίπου (6 ή 2).


Προσθέτουμε τελικά το τυρί σιγά σιγά και ανακατεύουμε.  Ήδη θα ευωδιάζει ο τόπος. Τελειώνουμε με λίγο πιπέρι, και για χρώμα και γεύση λίγο φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε για λίγο και κατεβάζουμε από την φωτιά.



Παρατηρήσεις
Η δοσολογία φτιάχνει περίπου 4-6 πιάτα ανάλογα με την όρεξη.  Να είστε σίγουροι ότι θα φάτε και δεύτερο πιάτο.  Λόγω του ότι υπάρχει το τυρί, προτιμάται να τρώγεται της ώρας.  Αν μείνει και το βάλετε στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό και ... βουαλά... φρέσκα τα "Ερωτευμένα μακαρόνια" μας.

Καλή επιτυχία και γεμίστε με το πάθος που θα σας δώσουν!
Τα Βλεφαρίσματα σήμερα σας παρουσιάζουν τις σοκολατομπουκιές κρακελέ, δεν είναι ούτε σοκολατάκια, ούτε κουλουράκια.  Θυμίζουν γνωστά επώνυμα μαλακά μπισκότα, τραγανά έξω, μαλακά μέσα αλλά με το κατιτίς παραπάνω και σας βεβαιώ λιώνουν στο στόμα, μην τα χάσετε.



Υλικά
  • 50 γρ. (ή δύο κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 2 κουβερτούρες των 125γρ
  • 100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλυτζάνι)
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 210 γρ (ή 1 1/2 φλυτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το βούτυρο.  Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ζάχαρης - αυγών και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας το οποίο έχει κρυώσει λίγο, αναμειγνύουμε απαλά και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Επειδή το μείγμα είναι μαλακό, σκεπάζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή εναλλακτικά για 1/2 ώρα στην κατάψυξη (εγώ συνήθως αυτό κάνω γιατί κανείς στην οικογένεια δεν έχει την υπομονή να περιμένει) για να σφίξει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια τα οποία ρολάρουμε στη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε αραία, γιατί απλώνουν, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά μόνο.
Παρατηρήσεις
Η δοσολογία φτιάχνει περίπου 40 τεμάχια αλλά ίσως χρειαστεί να φτιάξετε και δεύτερη δόση γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα κρατήσουν παραπάνω από 1 ημέρα, είναι εθισμός.
Καλή επιτυχία!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες
- See more at: http://www.blefarismata.blogspot.gr/2012/10/blog-post_10.html#more
Τα Βλεφαρίσματα σήμερα σας παρουσιάζουν τις σοκολατομπουκιές κρακελέ, δεν είναι ούτε σοκολατάκια, ούτε κουλουράκια.  Θυμίζουν γνωστά επώνυμα μαλακά μπισκότα, τραγανά έξω, μαλακά μέσα αλλά με το κατιτίς παραπάνω και σας βεβαιώ λιώνουν στο στόμα, μην τα χάσετε.



Υλικά
  • 50 γρ. (ή δύο κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 2 κουβερτούρες των 125γρ
  • 100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλυτζάνι)
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 210 γρ (ή 1 1/2 φλυτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το βούτυρο.  Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ζάχαρης - αυγών και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας το οποίο έχει κρυώσει λίγο, αναμειγνύουμε απαλά και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Επειδή το μείγμα είναι μαλακό, σκεπάζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή εναλλακτικά για 1/2 ώρα στην κατάψυξη (εγώ συνήθως αυτό κάνω γιατί κανείς στην οικογένεια δεν έχει την υπομονή να περιμένει) για να σφίξει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια τα οποία ρολάρουμε στη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε αραία, γιατί απλώνουν, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά μόνο.
Παρατηρήσεις
Η δοσολογία φτιάχνει περίπου 40 τεμάχια αλλά ίσως χρειαστεί να φτιάξετε και δεύτερη δόση γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα κρατήσουν παραπάνω από 1 ημέρα, είναι εθισμός.
Καλή επιτυχία!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες
- See more at: http://www.blefarismata.blogspot.gr/2012/10/blog-post_10.html#more


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

 Συντάκτης: Μαρία Κάπα