1ος Διαγωνισμός Ρομποτικής στην Ελλάδα




Τα Βλεφαρίσματα θέλοντας να δώσουν ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μαθητές, θα σας ενημερώσουν για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής.




Ρεκόρ συμμετοχών από περισσότερους από 1400 μικρούς επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, που έλαβαν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Ρομποτικής,  για παιδιά δημοτικού που διοργανώθηκε από τον μην κερδοσκοπικό οργανισό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote.

Με θέμα "Η Δική μου Πόλη" περισσότερες από 450 ομάδες από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή αναπτύσσοντας τις επιστημονικές τους δεξιότητες μέσω της εκπαίδευσης STEM.

Το 1ο βραβείο κατέκτησε το 10ο Σχολείο Καλλιθέας, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών. Το ςο βραβείο κέρδισε το 3ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας που κατασκεύασε ένα τελεφερίκ και το αστεροσκοπείο της Πεντέλης συνδυασμένο με΄τον μύθο του Θησέα και της Αριάδνης. Το 3ο βραβείο κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας κατασκευάζοντας μια κυλιόμενη ράμπα.

Οι νικήτριες ομάδες έλαβαν δώρα υψηλής τεχνολογίας για κάθε συμμετέχοντα: Laptop, Tablet, Φωτογραφική μηχανή.

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή: Εφημερίδα Ναυτεμπορική