Ikariam,Αυτοκράτορας στο πιο μικρό βασίλειο.



Τα Βλεφαρίσματα αποφάσισαν να ρίξουν μία ματιά στο Ikariam. Στο παιχνίδι αυτό, ο παίκτης καλείται να φτιάξει μια αυτοκρατορία και να την αναπτύξει σ'ένα κόσμο με χιλιάδες άλλες που δεν είναι πάντα φιλικές.Έχετε τα προσόντα να γίνετε ο επόμενος μεγάλος αυτοκράτορας ή θα χαθείτε στις σκιές;

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας και τη συνέχεια. Δείτε: η πρώτη σελίδα του Ikariam.

To Ikariam είναι ένα παιχνίδι, με επιρροές απ΄την Ελλάδα, παιχνίδι στρατηγικής MMO(massive multiplayer online) που μπορούν να παίξουν οι παίκτες στον browser τους. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα απλό interface 2D και δίνει στους παίκτες ένα μεγάλο ποσoστό ελέγχου επί της επικράτειάς τους.

Για να ξεκινήσετε με το Ikariam, μπορείτε απλά να επισκεφθείτε το Ikariam.org, εγγραφείτε , και να επιλέξετε έναν κόσμο για να παίξετε. Θα σας δοθεί μια μικρή πόλη σ'ένα από τα πολλά νησιά της Μεσογείου του παιχνιδιού, και ο στόχος σας είναι να συμπληρώνετε τα προς το ζην με επίκεντρο τα τρία στοιχεία το κτίσιμο, το εμπόριο, και  αν επιλέξετε  πολέμου.

'Όταν ξεκινήσετε θα πρέπει να μαζέψετε πόρους (ξύλο, κρασί, μέταλλο, τρόφιμα κτλ.) προκείμενου να χτίσετε κτίρια στη πόλη σας ή να κάνετε αναβαθμίσεις στα ήδη υπάρχοντα. Όμως η κατασκευή ή αναβάθμιση αυτών απαιτεί πραγματικό χρόνο, στην αρχή λεπτά και ύστερα μέχρι και ώρες, για να πραγματοποιηθούν. Θα έχετε τη επιλογή να χρησιμοποιήσετε αμβροσία, που αγοράζετε με πραγματικά λεφτά, για να τα κάνετε όλα αμέσως, χωρίς να περιμένετε. Με τη κατασκευή κτιρίων ξεκλειδώνετε το εμπόριο, δηλαδή να πουλάτε πόρους που έχετε σ'άλλους παίκτες. Πέρα απ'αυτό  θα έχετε τη δυνατότητα να αποικήσετε και να έχετε περισσότερες από μία πόλεις.

Όμως αν κάποιοι από σας δεν είναι υπέρ της ειρήνης, μπορείτε να χτίσετε κτίρια που επιτρέπουν τη κατασκευή πολεμικών στρατευμάτων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση σ'άλλους παίκτες. Έτσι κάνετε μάχες και αν είστε νικητές λεηλατείτε και καταστρέφεστε άλλες πόλεις. Όπως και με τα κτήρια έτσι και εδώ τα πάντα χρειάζονται πραγματικό χρόνο για να γίνουν, κάνοντας τη διαδικασία λίγο αργή.

Δύο στοιχεία κάνουν το Ikariaμ να ξεχωρίζει. Πρώτον ο παίκτης πρέπει να προσέχει τη διάθεση των υπηκόων του, καθώς αν δεν είναι ευχαριστημένοι υπάρχουν επιπτώσεις. Για παράδειγμα δίνοντας τους κρασί τους κάνει χαρούμενους, ενώ να μην έχουν φαΐ δυστυχισμένους. Δεύτερον όλες οι πράξεις που γίνονται δίνουν μία βαθμολογία που βάση της οποίας οι παίκτες μπαίνουν σε μία παγκόσμια ή τοπική κατάταξη, δίνοντας μία πιο ανταγωνιστική αίσθηση στο παιχνίδι.

Καταλήγοντας το παιχνίδι έχει ένα ωραίο στυλ που μπορεί να σε κάνει να κολλήσετε και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά κάθε μέρα. Οι διάφορες επιλογές που έχει κάποιος παίζοντας το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς το παιχνίδι μπορεί να προσαρμοστεί στις αρέσκειες κάθε χρήστη.  Τέλος, καθώς είναι δωρεάν και οι παίκτες που πληρώνουν δεν παίρνουν σημαντικά έξτρα πράματα, οποιοδήποτε μπορεί να αφιερωθεί σ'αυτό το παιχνίδι χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Θα ήταν ωραίο να το δοκιμάσετε άσχετα απ'την ηλικία σας!

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μάνος Φανής
 Κατασκευαστής: gameforge
 Επίσημη σελίδα: Ikariam.org