Πίττα Π.Ε.Α.Ν.Δ: Όλοι έχουμε κάποιον φίλο με νεανικό διαβήτη




Τα Βλεφαρίσματα πάντα πιστά στις κοινωνικές και όχι μόνο εκδηλώσεις, παρευρέθησαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση του κόψιμου πίττας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.).  Μια εκδήλωση άρτια στο έπακρον.




Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Jockey του Ολυμπιακού χωριού, και οι παρευρισκόμενοι παιδιά και μεγάλοι διασκεδάσανε, συνευρέθηκαν και γνωρίστηκαν, σε ένα κλίμα χαράς, έκπληξης, προσφοράς από όλους.



Είναι γεγονός ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έκανε καταπληκτική δουλειά, και η γιορτή αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Πρόεδρος κα Μανέα καθώς και το υπόλοιπο Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Ν.Δ. εργάστηκαν μεθοδικά για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.  Ο τελικός αριθμός άγγιξε τα 478 άτομα, εκ των οποίων τα 168 ήταν παιδια και νέοι με Νεανικό Διαβητη. Μέσα στη μεγάλη αυτη παρέα, σημαντική κ τιμητική για όλους ήταν η συμμετοχή των ιατρικών ομάδων των Νοσοκομείων παίδων καθώς και άλλων ιατρών που συμπαραστέκονται στο έργο των νέων με Νεανικό Διαβήτη. 



Συγκεκριμενα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ.Μπαρτσωκας, ο παιδίατρος-διαβητολόγος του Ιατρικού κέντρου κ. Παπαδημητριου, η δ/ντρια του Διαβητολογικου κέντρου Π&Α Κυριακου κ.Βαζαιου, οι παιδίατροι - διαβητολόγοι του Νοσοκ. Μητέρα κ.Καντρέ κ´ κ.Κεφαλάς, η δ/ντρια του διαβητολογικου της Πολυκλινικης Αθηνών κ.Μπερουμπή, η ψυχολόγος κ. Γκίκα, οι διαιτολόγοι κ.Καλλεργης κ´ κ.Καριπιδου, η οφθαλμίατρος κ.Σκουταρη, ο ενδοκρινολόγος κ.Παπαδαμ καθώς κ η νοσηλεύτρια του διαβητολογικου Π&Α Κυριακου κ.Μεταξα.



Οι εκπλήξεις πολλές και οι αναμνήσεις ακόμη περισσότερες κ σπουδαιότερες. Τη βραδιά έκλεψαν οι αθλήτριες Συγχρονισμένης κολύμβησης του ΑΝΟΜ κ Εθνικής Ελλαδος καθώς κ οι ηθοποιοί της παράστασης ´´Ακροβατες της Τυχης´´ κ.Τρίκας κ´ κ.Μπράβος που έδωσαν απο την πλευρά τους θετικά μυνηματα κ ευχές για το νέο έτος. Τέλος η ομάδα του ´´Pediasis´´ με την ηθοποιο Χριστίνα Νελια, χαρησε στα παιδια άφθονο παιχνίδι κ πρωτότυπες δημιουργίες.


Τη γιορτή στήριξαν οικονομικά κ προϊοντικά οι εταιρείες:

Μέγας Χορηγός η φαρμακευτική ΒΑΥΕΡ Hellas

Αργυροί χορηγοί: Roche, Menarini, ΓΙΩΤΗΣ, Green cola company, Melissa, Ζωγραφος,

Απλοί χορηγοί: Οπτικά Σκουτάρη, Dance studio, ABH Medical group, Φαρμακεία ΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ κ´ ΜΟΣΧΟΛΕΑ, Ζάχ/στειο Φυσις

Πρωταγωνιστες της βραδιάς φυσικά ήταν όλα τα παιδια, τα οποία μας χάρισαν χαμόγελα, θάρρος, αισιοδοξία, χορευτικά καθώς και μηνύματα που δεν πρεπει να ξεχάσουμε.



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα