Τα Βλεφαρίσματα σας εύχονται ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και σας δίνουμε μια νόστιμη συνταγή ταραμοσαλάτας για το εορταστικό τραπέζι σας την Δευτέρα.
Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι λόγω του ταραμά ιδιαίτερη.
Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά είναι και το χρώμα της ταραμοσαλάτας,
ανοιχτό μπεζ ή ροζ.
Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε
περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών) κλπ.
Υλικά
140 γρ. ταραμάς λευκός
400-500 γραμμάρια πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για να μην απορροφήσουν πολλά υγρά για 45 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Πολτοποιούμε τον ταραμά στο μπλέντερ.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και βάζουμε μια πατατα στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τις υπόλοιπες πατάτες που θα έχουν κρυώσει, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε κι αυτές στο μπλέντερ μαζί με το 1/4 του λαδιού.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μπλέντερ και το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού.
- Δοκιμάζουμε συχνά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη πατάτα, αν θέλουμε να μην είναι πολύ αλμυρή η ταραμοσαλάτα μας.)
- Στο τέλος την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σερβίρουμε.
Καλή διασκέδαση και καλή όρεξη!
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες
Πηγή/κατασκευαστής: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1
Δημοσίευση σχολίου
Μας βλεφάρατε; Πείτε μας την άποψή σας...