Μια ταραμοσαλάτα .....μμμμ μούρλια



Τα Βλεφαρίσματα σας εύχονται ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και σας δίνουμε μια νόστιμη συνταγή ταραμοσαλάτας για το εορταστικό τραπέζι σας την Δευτέρα.







Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι λόγω του ταραμά ιδιαίτερη. 
Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά είναι και το χρώμα της ταραμοσαλάτας, 
ανοιχτό μπεζ ή ροζ.
 Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε
 περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών) κλπ.

Υλικά

140 γρ. ταραμάς λευκός
400-500 γραμμάρια πατάτες 
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση


  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για να μην απορροφήσουν πολλά υγρά για 45 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Πολτοποιούμε τον ταραμά στο μπλέντερ.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και βάζουμε μια πατατα στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τις υπόλοιπες πατάτες που θα έχουν κρυώσει, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε κι αυτές στο μπλέντερ μαζί με το 1/4 του λαδιού.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μπλέντερ και το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού. 
  • Δοκιμάζουμε συχνά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη πατάτα, αν θέλουμε να μην είναι πολύ αλμυρή η ταραμοσαλάτα μας.)
  • Στο τέλος την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σερβίρουμε.



Καλή διασκέδαση και καλή όρεξη!



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

 Συντάκτης: Ελένη Διαμαντοπούλου Lilly's Goods

 Πηγή/κατασκευαστής: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1