Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ



Τα Βλεφαρίσματα εδώ και καιρό έχουν εντοπίσει ένα βίντεο σχετικό με παλαιότερη ανάρτησή μας, για την εκπαίδευση των παιδιών μας στο δημοτικό. Το προηγούμενο άρθρο μας πραγματευόταν Το Βιβλίο Γραμματικής της Ε' - ΣΤ' Δημοτικού καταστρέφει την Ελληνική Γλώσσα! Πολλές αντιδράσεις από κομματόσκυλα και υποστηριχτές του ξεπεσμού μας, αλλά εγώ ρώτησα αρκετούς δασκάλους οι οποίοι μας είπαν ότι έχουν αντιδράσει αλλά το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και επιβάλλει να ακολουθήσουν την σχετική διδαχή.




Στο σημερινό βίντεο θα παρακολουθήσετε μία διατριβή του συμπαθεστάτου δασκάλου, που με σημειώσεις σε κάθε ένα από τα βιβλία του δημοτικού, αναφέρει πως προωθούν ηλεκτρονικά παιχνίδια και βιβλία, δεν δίνουν καμμία βάση στην ελληνική μας παράδοση, και προβάλλουν μια συμπεριφορά που αν οιοθετήσουν τα παιδιά, θα γίνουν αγενεις, φτωχοί σε λεξιλόγιο και ιστορία, κοινωνικά αγράμματοι.

Δεν θα γράψω περισσότερα, καθώς το βίντεο είναι αρκετά αποκαλυπτικό.  Θα πω μόνο πως αυτή την στιγμή που μιλάμε μαθαίνουν αρχαία ελληνικά, Αριστοτέλη, Πλάτωνα και άλλους μεγάλους φιλοσόφους παιδιά στην Αγγλία, Γερμανία κ.α. και εμείς δεν έχουμε ούτε μία τάξη που να διδάσκει το "Όργανον" του Αριστοτέλη, το οποίο θα έπρεπε να είναι το ΑΒτάριο για τους Έλληνες και τα παιδιά μας.

Το βίντεο είναι λίγο μεγάλο (22 λεπτά), αλλά αξίζει να το δείτε όλο....




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Επίσημη σελίδα: youtube.com
Εμφανίσεις Υοutube: 2.306