Ο Γαλιλαίος σε 40λεπτο αφιέρωμα στο YoutubeΤα Βλεφαρίσματα φέτος το καλοκαίρι μεταφέρθηκαν στην Ιταλία της Αναγέννησης και σε έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της λεγόμενης «Επιστημονικής Επανάστασης», τον φυσικό φιλόσοφο Galileo Galilei.  Το ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει το 40λεπτο αφιέρωμα πάνω στον μεγάλο  φυσικό Γαλιλαίο στο Youtube.


Ο Γαλιλαίος αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της επιστήμης. Η αλήθεια του Γαλιλαίου ήρθε σε σύγκρουση με την αλήθεια των σημαντικότερων φιλοσόφων του 17ου αιώνα και αυτή η σύγκρουση υπήρξε κομβική για ένα πλήθος αλλαγών. Το Ίδρυμα Ευγενίδου αποδίδει τον δικό του φόρο τιμής στον σπουδαίο μαθηματικό και αστρονόμο με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης».

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ σε υψηλή ανάλυση στον σύνδεσμο:


ή δείτε τον από δω μέσα....Στη σελίδα που ακολουθεί θα βρείτε την βιβλιογραφία πάνω στην οποία βασίζεται το ντοκιμαντέρ, ενώ πολύ σύντομα στην ίδια σελίδα θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικό βιβλίο με μία εκτενέστερη αφήγηση για τη ζωή και το έργο του Γαλιλαίου:


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: http://www.eugenfound.edu.gr/
Επίσημη σελίδα: youtube.com