Winsor McCay - 1911 - Little Nemo =Το πρώτο κινηματογραφικό έργο- μία σειρά φωτογραφίες



Τα Βλεφαρίσματα σας παρουσιάζουν το σημερινό της αφιέρωμα στον Winsor McCay, τον εφευρέτη του Animation που σημαίνει κινούμενα σχέδια, σκηνοθεσία, κινηματογράφος, μουσική... κλπ., το φάσμα των 7 τεχνών!

Για άλλα σχετικά με τις 7 τέχνες ή 7η Τέχνη και το σημερινό δημοσίευμα στα Βλεφαρίσματα, ψάξτε στην σχετική αναζήτηση του Google μέσα στο blog μας, αναζητήστε Charlie Chaplin, Scale of universe, Stelios kyriakides, The Artist, University, Η κλίμακα του Σύμπαντος, Λεξοπαρτιτούρα, Λεύκωμα, Τέστ Αντίληψης - - - >

Θα σας πω ένα παραμύθι.... για το πως ξεκίνησε ο κινηματογράφος.  

Το 1911 ο πολύ καλός φωτογράφος Winsor MacCay , Νικητής του διαγωνισμού φωτογραφία

.....θέλησε να φτιάξει μία κινούμενη φωτογραφία στο ιό (γιού) του.  Αρχίζει να παίρνει λοιπόν φωτογραφίες τα σκίτσα που φτιάχνει, ατελείωτες φωτογραφίες, αποτυπώνοντας στο ασπρόμαυρο τότε φωτογραφικό χαρτί, την κάθε στιγμή.


Βλέποντας το αποτέλεσμα με το πρώτο σκίτσο παρασύρεται.... και φτιάχνει δεύτερο.... 

Ξσναπαρασύρεται και παίρνει στιγμές από το χέρι του, τον εαυτό του, τους φίλους του και τελειώνει με μία ταινία που υπήρξε για την ιστορία του κινηματογράφου, η πρώτη ταινία ... Μικρός Νέμο - Little Nemo. (αφιερωμένη στον γιο του με το όνομά του).

Για να δείτε όμως το σχετικό αφιέρωμα της Google (Γούγλε) κάντε κλικ ή μπείτε στην Google.com ώστε στην αναζήτηση να γράψετε Winsor McCay - 1911 - Little Nem. 

Αυτό φυσικά είναι το δικό μου παραμύθι...... Δείτε το φοβερό αυτό βίντεο που κυκλοφορεί Δωρεάν στο Youtube!

 


Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη - ταινία προς της γενιές μετά, του μεγάλου δημιουργού που φαίνεται σαν φωτογραφία στην παραπομπή του.


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες....