Η περιβόητη ΛΙΣΤΑ των κακοποιών Βουλευτών .... και οι ευεργέτες της! Αλλιώς: Κάψτε τα όλα!Τα Βλεφαρίσματα μέσω των αντιπαραθέσεων που υπάρχουν αυτό τον καιρό βρήκαν κάποιες πληροφορίες για τον "πενιχρό" μισθό των Βουλευτών μας, που είναι "τίγκα", για κάποιες υπερωρίες και φυσικά για κάποιες μεταφορές στο εξωτερικό...... έτσι για να φρεσκάρουμε τις ΛΙΣΤΕΣ!  Αν θέλετε δείτε και το προηγούμενο άρθρο μας: Τέλος του Χρέους για την Ελλάδα & Κύπρο - END GREEK DEPTΜε αφορμή πάντα το END GREEK DEPTH  καθώς κάποια προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται.  Μιλάμε για 20.000 € μηνιαίως ή σε "μαύρα" 110.000 €.

Βρέθηκαν αρχικά σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή.  Φυσικά όμως μετά τα βρήκαν!

"Ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».Αναμονή εδώ και 4 μήνες!

Αυτό το «πάσης φύσεως» αντέστρεψαν και οι δικαστικοί -αναφερόμενοι στους βουλευτές- προκειμένου, βάσει της απάντησης -που ματαίως περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο- να καθορίσουν τις αμοιβές τους.

Το έγγραφο μάλιστα στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου και όχι στον πρόεδρο του Σώματος, διότι ο πρώτος ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να απαντήσει, κάτι που ωστόσο δεν έκανε παρά τη δίμηνη διορία που ανέφερε το έγγραφο, αφού είχε οριστεί νέα δικάσιμος στις 12 Ιουνίου 2012.

Ο λόγος της κοινοβουλευτικής «αφωνίας» είναι απλός, καθώς η Βουλή δυσκολεύεται να απαντήσει ότι το «πάσης φύσεως» κόστος του κάθε βουλευτή για το Κοινοβούλιο ξεπερνά τις 20.000 ευρώ (!) μηνιαίως ή τα 700 ευρώ ημερησίως.

Αναλυτικά το συνολικό κόστος του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι:
 
Ο στόλος των αυτοκινήτων που διαθέτει η Βουλή στους εθνοπατέρες.

Κατά μέσο όρο το ελληνικό Κοινοβούλιο χρεώνεται 1.000 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή. Στο κονδύλι προστίθενται και έξοδα κίνησης ύψους 473 ευρώ το μήνα.

Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ.

    Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα, στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.

Οι... υπερωρίες.
Σημειώνεται ότι για κάθε επιτροπή ο βουλευτής παίρνει 150 ευρώ. Αλλα 150 τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής. Σύνολο για επιτροπές και θερινά 1.250 ευρώ τον μήνα. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε πόσο σκληρά δουλεύουν (όσοι εμφανίζονται) στο κοινοβούλιο!


 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο κοστολογούνται τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή. Μετά και τις μειώσεις στα μισθώματα και στον κυβισμό των αυτοκινήτων, για τους βουλευτές της Αττικής τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα.

Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έξοδα κίνησης για τους βουλευτές ύψους 1.705.100 ευρώ ή 473 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή.  Αφού τους πάνε τα αυτοκίνητα της Βουλής, το πιθανότερο είναι να πληρώνουμε την Βενζίνη... παίρνουν και έξοδα κίνησης;;;;

Το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012 για το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών είναι 8.146.900 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει τον μήνα 2.263 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη που δικαιούται που είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.

    Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.

    Για τα τηλέφωνά τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα (ή 983 ευρώ μηνιαίως) και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.

ΠΑΡΟΧΕΣ
Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να ξεπερνά κατά λίγο τα 8.000 ευρώ, όμως αν αθροιστεί το κόστος όλων των μηνιαίων αποδοχών, αυτή σχεδόν τριπλασιάζεται.

ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΤΥΧΕΡΑ
Ελευθέρας και για... Παράλληλη απασχόληση
Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να είναι περίπου 8.000 ευρώ τον μήνα, ωστόσο με την κοστολόγηση όλων των παροχών που δίνονται στους βουλευτές και παρά τις μειώσεις που τους έγιναν, το συνολικό ποσό που πληρώνει η Βουλή μηνιαίως για καθέναν από τους «300» φτάνει τις 20.479 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αρθεί το ασυμβίβαστο και μπορεί ο κάθε βουλευτής να ασκεί παράλληλα το όποιο επάγγελμά του και να κερδίζει και από αυτό.

ΤΑΚΤΙΚΗ
Κρατούν στο συρτάρι την κοστολόγηση μέχρι νεωτέρας
Το ποσό των 20.000 είναι μικρότερο κατά περίπου 2.000 ευρώ για τους βουλευτές της πρωτεύουσας που αντιστοιχούν στο 1/3 της Βουλής, αφού οι συγκεκριμένοι δεν λαμβάνουν επίδομα διαμονής και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μπορούν να μεταβαίνουν στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους.
Και φυσικά τα 12.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσής του, που λαμβάνει είτε σε χρήματα, είτε σε παροχές ο κάθε βουλευτής, δεν μπορεί ούτε κατ΄ ελάχιστο να συγκριθούν με τις όποιες υπερωρίες ή σε κάποιες περιπτώσεις τα εκτός έδρας που λαμβάνουν κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

«Φόρμουλα».
Αυτό που κάνει λοιπόν η Βουλή, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να κρατά στο συρτάρι το έγγραφο των δικαστών και να μην απαντά, μέχρις ότου ενδεχομένως βρεθεί κάποια «φόρμουλα» και δικαιολογήσουν ή να βγάλουν εκτός αμοιβής κάποια από τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές ή ακόμα και να προχωρήσουν «σε περικοπές των προνομίων των βουλευτών», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την προπερασμένη Παρασκευή.

    ΧΑΜΗΛΕΣ... ΠΤΗΣΕΙΣ
    Το κόστος για τους δύο επιστημο­νικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη, άρα 4.000 ευρώ και για τους δύο. Επίσης οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειές τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ τον μήνα.
    ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
    Το έγγραφο του δικαστηρίου έφτασε στη Βουλή εδώ και μήνες. Με αυτό οι δικαστές ζητούν να πληροφο­ρηθούν πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής τον μήνα. Απάντηση δεν έχουν πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Το αμαρτωλό ομόλογο επιβεβαιώνει όσους εναντιώθηκαν στο αγγλικό δίκαιο

Η απόφαση των κ.κ. Παπαδήμου και Σαχινίδη να υποκύψουν στις ορέξεις του κερδοσκοπικού fund «Dart Management», πληρώνοντας στο άρτιο το ομόλογο των 435 εκατ. που είχε στην κατοχή του και προφανώς είχε αγοράσει κοψοχρονιά από τη δευτερογενή αγορά, ήταν εξαιρετικά περίεργη, για να μην υποθέσω τίποτα άλλο, ήταν Στα νησιά Καϊμάν, αλλά και αλλού, ίσως και στην… Αθήνα, είναι προφανές ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Όμως η πρωτοφανής αυτή «κωλοτούμπα» παραμένει δυσερμήνευτη, ακόμη και για τους ειδικούς των αγορών, που είχαν προεξοφλήσει τη μη πληρωμή του.
Η ΠΛΗΡΩΜΗ του ομολόγου από μόνη της «δικαιώνει» όλους όσοι (συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος) θεωρούσαν καταλυτικής σημασίας την επιβολή του αγγλικού Δικαίου στη δανειακή σύμβαση και τα νέα ομόλογα που δόθηκαν στους ιδιώτες μετά το περιβόητο «κούρεμα». Το εν λόγω ομόλογο ανήκε στα παλαιά. Πλην, όμως, υπαγόταν στο βρετανικό Δίκαιο. Και άρα οι κάτοχοί του διέθεταν ισχυρότατο νομικό έρεισμα για να μην το εισαγάγουν στη διαδικασία του PSI. Ενδεχόμενη μη πληρωμή του θα οδηγούσε αυτομάτως όχι σε επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά στο λεγόμενο «cross default», που ισοδυναμεί με επίσημο χρεοστάσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, βεβαίως, ότι η ελληνική κυβέρνηση του μεταβατικού πρωθυπουργού είχε αποφασίσει να διακινδυνεύσει την αθέτηση της πληρωμής του, με τη σιωπηρή συγκατάθεση των δανειστών. Αυτή άλλωστε ήταν και η επίσημη θέση του τέως υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως καταγράφεται στα πρακτικά των πρόσφατων συσκέψεων που έγιναν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
ΑΙΦΝΗΣ, ΟΜΩΣ, ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη. Και «λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα», κατέληξε στην επιλογή επιβράβευσης των κερδοσκόπων. Χωρίς προφανώς να αναλογίζεται ότι η πράξη αυτή θα ενισχύσει δραματικά τα νομικά επιχειρήματα όσων υποχρεώθηκαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους, λόγω της επιβολής ρήτρας συλλογικής δράσης του PSI. Η νομική θέση όσων «κουρεύτηκαν» παρά τη θέλησή τους και βεβαίως των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και των 9.500 Ελλήνων μικροομολογιούχων, κερδίζει αυτόματα «πόντους», καθώς αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά».
ΝΟΜΙΚΑ πανίσχυρη ασφαλώς καθίσταται και η θέση των υπόλοιπων κατόχων «παλαιών» ελληνικών ομολόγων ξένου Δικαίου, αξίας 6 δισ., που αρνήθηκαν να υπαχθούν στο PSI. Με ένα τέτοιο προηγούμενο, όπως ο θρίαμβος του κερδοσκοπικού fund «Dart», καθίσταται πασιφανές ότι οι μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις θα βρεθούν με την πλάτη στο τοίχο.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ αυτή, προκαλεί θυμηδία αλλά και αγανάκτηση ο ισχυρισμός των κ.κ. Παπαδήμου και Σαχινίδη ότι η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατομμυρίων δεν δεσμεύει τη στάση του ελληνικού κράτους για τα υπόλοιπα ομόλογα ξένου Δικαίου που λήγουν τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μία ακόμη κατάφωρη εξαπάτηση του ελληνικού λαού, από χείλη ανεύθυνων λειτουργών, οι οποίοι πιθανότατα την ώρα που θα καταστρέφεται η χώρα θα ξεκουράζονται σπίτι τους…

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ

Για όλους εμάς η φορολόγηση γινόταν τόσο καιρό με βάση τα εισοδήματα που δηλώναμε.  Δεν γινόταν όμως και για τους προνομιούχους 300 του κοινοβουλίου μας. Η μεγάλη πρόκληση είναι πως το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι βουλευτές αγγίζει το 68% του εισοδήματός τους! Μέχρι πρόσφατα λόγω της αυτοτελούς φορολογησης οι περισσότεροι βουλευτές επιβαρύνονταν ελάχιστα όμως τώρα λέγεται ότι καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και ο βουλευτής θα φορολογείται επί του συνολικού εισοδήματός του.

Φυσικά σίγουρα σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, όταν ξέρετε ότι σας έχει έρθει να πληρώσετε 2.000,00 - 3.000,00 € ενώ άλλοτε παίρνατε επιστροφή φόρου, ενώ πλησιάζει η ώρα επίσης να μας ζητήσουν το χαράτσι για το ακίνητο που έχουμε, ή την έκτακτη εισφορά!  Με την απειλή πάντα να μας πάρουν το σπίτι, και άλλα τέτοια.

Και τελευταίο αλλά μη εξαιρετέο....

Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ "ΧΑΜΕΝΗ" ΛΙΣΤΑ

Πριν από καιρό ήρθε με email και έχει κοινοποιηθεί σε όσους Έλληνες ή Ανθέλληνες ανά τον κόσμο ότι πριν τις εκλογές ο κατά τα άλλα κος Ε.Β. (Τούρκογλου), έβγαλε σοβαρό ποσό χρημάτων στο εξωτερικό! Περίεργο;O B.E. καίει την ΛΙΣΤΑ - Blefarismata.blogspot.com


Λέτε ο καημένος Τούρκογλου να θέλει να φανεί τι έχει βγάλει το ΠΑΣΟΚ ή ο ίδιος στο εξωτερικό λίγο πριν τις εκλογές και όχι μόνο; Ή η καημένη η ΝΔ με τον στραβωμένο πρόεδρό της τον κο Πουλημένο;"Ελλάς το μεγαλείο σου ή για την ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!"Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Συντάκτης:
Πηγή/κατασκευαστής:  ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ/g.pikoulas@parliament.gr / imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112829891
Επίσημη σελίδα:google.com