Καφές Ελληνικός..... με μελλούμενα από μέλι!


Τα Βλεφαρίσματα έστειλαν σε αυτό το άρθρο τον Ζούπερμαν να μας φέρει τον Παραδοσιακό Ελληνικό Καφέ μας.... και φυσικά παραδοσιακά θα σας τον "πούνε" κιόλας!


Η γιαγιούλα μου θυμάμαι κάθε απόγευμα, έφτιαχνε το καφεδάκι της, πάντα την ίδια ώρα, μέσα από τον χτύπο του καμπαναριού που σήμανε: "6 η ώρα", όριζαν τα έξι χτυπήματα της καμπάνας.  Τις περισσότερες μάλιστα φορές μου ζητούσε αν και παιδάκι να της τον φτιάξω εγώ, καθώς όπως έλεγε έφτιαχνα καλό "καϊμάκι"...


Κάτι ...σε θύμισες μου ήρθαν στο μυαλό και έφτιαξα έτσι ένα διπλό μέτριο, τον ήπια, γευόμενη το παρελθόν και την γιαγιούλα μου. Έτσι τον γύρισα κιόλας...... Και όλα τα μυστικά μου φανήκαν να χορεύουνε σε ένα όμορφο αρμονικό χορό, μέσα από καφετί χνάρια πάνω στο φλυτζάνι.

Οι πραγματικές μάγισσες του καφέ, ποτέ δεν σου προβλέπουν κακό, αλλά αν το δούνε το "μαγειρεύουν" ώστε να φτιάξει η έκβαση σε καλό.  Εννοείται! το έσιαξα και εγώ σήμερα που σας το γράφω!  Μεγάλα μονοπάτια, μεγάλες πύλες .... όλα ανοιχτά και καθαρά.  Καθώς η γιαγιά, ήξερε που να περάσει την μαεστρία....



Με το καλό πανί λοιπόν, πιείτε και απολαύστε την Ελλάδα μας μέσα από την θάλασσα των ονειρεμένων αποκλίσεων....

Για την καλή υγεία και την (Βιολογία) μας να πούμε ότι ο Ελληνικός Καφές δημιουργεί ελαστικότητα στις αρτηρίες, προς αποφυγή εγκεφαλικών ή καρδιακών επεισοδίων, ενώ για τις καλύτερες αγορές μας (Best-Buys), σας προτείνουμε τον καφέ Παπαγάλος Λουμίδη σε όλες τις συσκευασίες, ή τον Bravo, και για τους πιο τολμηρούς με άρωμα από τριαντάφυλλο ή ακόμη και κρύο στην Αλυσίδα Καταστημάτων  Everest.

Και φυσικά θα σας τον κεράσουμε με Παρέα Κανελίσια από την Donna Cook

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 



Συντάκτης:  Μαρία Κάπα