Σοκολατομπουκιές κρακελέ


Τα Βλεφαρίσματα σήμερα σας παρουσιάζουν τις σοκολατομπουκιές κρακελέ, δεν είναι ούτε σοκολατάκια, ούτε κουλουράκια.  Θυμίζουν γνωστά επώνυμα μαλακά μπισκότα, τραγανά έξω, μαλακά μέσα αλλά με το κατιτίς παραπάνω και σας βεβαιώ λιώνουν στο στόμα, μην τα χάσετε.



Υλικά
  • 50 γρ. (ή δύο κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 2 κουβερτούρες των 125γρ
  • 100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλυτζάνι)
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 210 γρ (ή 1 1/2 φλυτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το βούτυρο.  Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ζάχαρης - αυγών και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας το οποίο έχει κρυώσει λίγο, αναμειγνύουμε απαλά και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Επειδή το μείγμα είναι μαλακό, σκεπάζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή εναλλακτικά για 1/2 ώρα στην κατάψυξη (εγώ συνήθως αυτό κάνω γιατί κανείς στην οικογένεια δεν έχει την υπομονή να περιμένει) για να σφίξει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια τα οποία ρολάρουμε στη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε αραία, γιατί απλώνουν, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά μόνο.
Παρατηρήσεις
Η δοσολογία φτιάχνει περίπου 40 τεμάχια αλλά ίσως χρειαστεί να φτιάξετε και δεύτερη δόση γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα κρατήσουν παραπάνω από 1 ημέρα, είναι εθισμός.
Καλή επιτυχία!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

Συντάκτης: Donna Cook