Μια τυραμισού ... να την πιείς στο ποτήρι


Τα Βλεφαρίσματα από σήμερα θα προσπαθήσουν να σας μυήσουν στον όμορφο κόσμο της γαστρονομικής περιπέτειας, άλλοτε με γλυκιά και άλλοτε με αλμυρή επίγευση, αλλά πάντα με μεράκι και πολύ πολύ αγάπη...


Υλικά
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 συσκευασίες τυρί Μασκαρπόνε
  • 4 κρόκους αυγών και 2 ασπράδια
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 δόσεις καφέ εσπρέσο
  • 3-4 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο
Διαδικασία

Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το λικέρ και απαλά τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε σε ένα πλατύ σκεύος τον καφέ με την μισή ποσότητα του λικέρ και βρέχουμε για λίγο και από τις δύο πλευρές τα μπισκότα σαβαγιάρ τα οποία έχουμε σπάσει στη μέση.
Μοιράζουμε βρεγμένα μπισκότα σε ποτήρια της επιλογής σας(αποφύγετε ποτήρια νερού) και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας, συνεχίζουμε με μπισκότα και δεύτερη στρώση κρέμας και ολοκληρώνουμε το γλυκό πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.

Παρατηρήσεις
  • Η γνήσια ιταλική τυραμισού δεν μπορεί να γίνει με άλλου είδους τυρί κρέμα ή άλλου είδους στιγμιαίου καφέ, το λικέρ όμως μπορεί να αντικατασταθεί με γλυκό κρασί Μαρσάλα.
  • Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και σε ένα τετράγωνο σκεύος ή πυρέξ μέτριας διάστασης και να σερβιριστεί κλασικά σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή επιτυχία!




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Συντάκτης: Donna Cook