Χάρρυ Κλυνν - Η τέχνη πάντα προφήτης και ο καλλιτέχνης ο Ζω-γράφος τηςΤα Βλεφαρίσματα θέλουν  να σας πάνε περίπου 30 χρόνια πίσω, για να ακούσουμε αυτά που έλεγε ο ανεπανάληπτος Χάρρυ Κλυνν.  Θα τα βρείτε διαχρονικά, ή ακόμη καλύτερα προφητικά.... μα ποιος είναι;;; Ο Τραμπάκουλας;


Το άρθρο αυτό θα σας θυμίσει τον Χάρρυ Κλυνν του '80.  Τι έλεγε λοιπόν τότε ο χαρισματικός Έλληνας καλλιτέχνης;

"Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.  
Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες, για να πιουν στιγμιαίο καφέ! Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.  
O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του. Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ. 
Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι. Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. 
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης".  
Χάρυ Κλυν , Μπουάτ «Διαγώνιος», Παράσταση «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος», 1983 

Σίγουρα δεν πιστεύετε αυτά που διαβάσατε... Δείτε και τα ανεπανάληπτα αστεία του μέσα από ένα βίντεο σάτυρα των διαφημιστικών εκείνης της αποχής.  Σήμερα τον Χάρρυ Κλυνν θα τον βρείτε πιο ώριμο, αλλά πάντα καυστικό και προσιτό, στην σελίδα του στο FaceBook (ή αλλιώς ΦάτσαΜπουκ) facebook.com/harry.klynn ή στο blog του harryklynn.blogspot.gr/Για όσους θέλουν σας ενημερώνουμε ότι η επιθεώρηση του Χάρρυ Κλυνν "Όποιον πάρει ο Χάρης" κατεβαίνει στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, και μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 στις 21:00, στην τιμή των 10 €.

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Επίσημη σελίδα: youtube.com
Εμφανίσεις Youtube:176031