ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Τα ευτράπελα των διοργανωτών... μέχρι τώρα

Τα Βλεφαρίσματα είναι αναγκασμένα να ρίξουν ένα βλέφαρο, στην παρωδία των 30ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονται για φορά στο Λονδίνο.  Τα λάθη πολλά. Και μερικές φορές διασκεδαστικά.  Προσωπικά καθώς βρέθηκα τον μήνα Ιούνιο στο Λονδίνο, πρόσεξα να έχουν καθαρίσει τους δρόμους, που ήταν πάντα γεμάτοι σκουπίδια, λόγω της ελλείψεως σκουπιδοτενεκέδων, αλλά σας προειδοποιώ ότι για να βρείτε τουαλέτα έτσι και έχετε την ανάγκη σας, είναι ακόμη πιο δύσκολο....


Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 διεξάγονται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 27 Ιουλίου ως τις 12 Αυγούστου 2012. Έχει ήδη φιλοξενήσει τις διοργανώσεις του 1908 και 1948. Γίνεται έτσι η πρώτη πόλη που διοργανώνει τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Και λόγω της μεγάλης αυτής εμπειρίας, έχουν προγραμματίσει τους τέλειους Ολυμπιακούς Αγώνες!  Ακούστε λοιπόν οι τέλειοι Εγγλέζοι τι λάθη έχουν κάνει μέχρι στιγμής!!! 


 

  • Ζακ Ρογκ - Τελετή έναρξης: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γύρισαν σπίτι τους!
Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ κατά την ομιλία του στην Τελετή Έναρξης, τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στο….. «σπίτι» τους, εννοώντας το….. Λονδίνο… Μήπως του δώσανε την ομιλία που είχε κάνει στην Αθήνα το 2004;


Γκάφα ολικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παραλίγο να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο

  • Η γκάφα των διοργανωτών με τη λάθος σημαία
Την προηγούμενη Τετάρτη παραλίγο να σημειωθεί διπλωματικό επεισόδιο, εξαιτίας της… γκάφας των διοργανωτών να προβάλλουν την σημαία της Νότιας Κορέας σε αγώνα που συμμετείχαν αθλητές της Βόρειας Κορέας!

Συγκεκριμένα, το περιστατικό που προκάλεσε τον τεράστιο εκνευρισμό και την αποχώρηση της ομάδας γυναικών της χώρας, συνέβη στην αναμέτρηση μεταξύ της Κολομβίας με τη Βόρεια Κορέα στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης κατά την διάρκεια της 1ης ημέρας του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυναικών.

Ξαφνικά στην γιγαντοοθόνη εμφανίστηκε η λάθος σημαία και οι Βορειοκορεάτισες αποχώρησαν από το γήπεδο. Μετά από μία ώρα και την «συγνώμη» των διοργανωτών επέστρεψαν στο γήπεδο.


 
  •  Οι θεατές δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα πρώτα λεπτά του αγώνα λόγω των ελέγχων!
Στο γήπεδο Μιλένιουμ του Κάρντιφ, στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά της Βρετανίας με τη Νέα Ζηλανδία, λόγω των εντατικών ελέγχων στις εισόδους του γηπέδου, αρκετοί ήταν οι θεατές που έχασαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού! 


 
  • Ο Νεοζηλανδός ιππέας Μάρκ Τοντ δυσκολεύεται να μπει στο γήπεδο να αγωνιστεί!
Ο Νεοζηλανδός ιππέας Μαρκ Τοντ διανύει το 56ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν πτοείται και προετοιμάζεται για την 7η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Λονδίνο όμως σε αρκετές περιπτώσεις ένιωσε αμηχανία: «Παίρνω το λεωφορείο και όταν φθάνω στην πόρτα για να μπω ακούω να μου φωνάζουν ότι είναι μόνο για τους αθλητές. Προσπαθώ να τους πείσω ότι είμαι αθλητής, αλλά δεν με πιστεύουν και με αμφισβητούν. Με ρωτούν συνεχώς ποιας Ολυμπιακής ομάδας παράγοντας είμαι».


 
  • Οι αθλητές παραπονιούνται για την ποιότητα φαγητού και την έλλειψη ζεστού νερού
Οι αδυναμίες των διοργανωτών έχουν φανεί περίτρανα στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς παρά το γεγονός ότι βελτιώθηκε το πρόβλημα με το ζεστό νερό που δεν είχαν, εκτός της Ελλάδας και άλλες χώρες, διαμαρτυρίες υπάρχουν για πολλές άλλες ελλείψεις αλλά μελανά σημεία, όπως για παράδειγμα η ποιότητα του φαγητού, κλειδωμένα παράθυρα που δεν άνοιγαν επειδή δεν βρίσκονταν τα κλειδιά, ντουλάπες χωρίς στηρίγματα και άλλα πολλά.



κλειδια, χαθηκαν, ολυμπιακος, αγωνες
  •  Χάθηκαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ! 
Ομάδες αναζήτησης έψαχναν απελπισμένα για τα κλειδιά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των τελικών προετοιμασιών για τους αγώνες – Το κόστος της αντικατάστασης των υψηλής τεχνολογίας κλειδιών με λέιζερ μπορούσε να φτάσει στις £40,000. Οι Αρχές αρνούνται πως παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη διάρκεια του τουρνουά του Γουίμπλεντον.



Ολυμπιακοί αγώνες 2012: Επι ποδός ο στρατός για τις άδειες θέσεις!
  • Επί ποδός ο στρατός για τις άδειες θέσεις!
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ πολλοί φίλαθλοι, ήθελαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της πρώτης ημέρας, δεν βρήκαν εισιτήριο καθώς όπως τους είπαν δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις, καθώς είχαν παραχωρηθεί σε σπόνσορες. 

Για να λυθεί το πρόβλημα καλείται να παρακολουθήσει τους αγώνες ο βρετανικός στρατός. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να καλέσουν άρον - άρον τους στρατιώτες μετά την αποκαρδιωτική εικόνα των κενών θέσεων στο κολυμβητήριο και την ενόργανη γυμναστική την πρώτη μέρα.
Εκπρόσωπος του υπουργειου Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο στρατός της Βρετανίας κλήθηκε εκτάκτως να συνδράμει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αφότου η εταιρεία G4S απέτυχε να ανταποκριθεί στην ευθύνη που είχε αναλάβει για τη συγκέντρωση 10.400 φρουρών ασφαλείας.

Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναπτύξει συνολικά 3.500 άνδρες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν μόλις επιστρέψει από αποστολές στο Αφγανιστάν.

Και για τα εκτός της διοργάνωσης, η πολιτική της αποβλάκωσης γίνεται το κερασάκι στην τούρτα!

 Ολυμπιακοί 2012: Διεφθαρμένοι οι αρχαίοι Έλληνες λένε οι Βρετανοί
  • Αισχρό βρετανικό ντοκιμαντέρ γεμάτο ανακρίβειες και ψέματα για την αρχαία Ελλάδα & τους Ολυμπιακούς!   
                 
Ντοκιμαντέρ που προσβάλλει την Ελλάδα και το Ολυμπιακό ιδεώδες προβάλλει το Βρετανικό channel 4, παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους αρχαίους Έλληνες ως διεφθαρμένους και ανώμαλους! Το ντοκιμαντέρ The Ancient Greek Olympics παρουσιάζει μάλιστα σε ορισμένες σκηνές τους αθλητές ως ομοφυλόφιλους.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του προγράμματος, ο σκηνοθέτης Άντονι Τόμας ταξίδεψε στα πέρατα του ελληνιστικού κόσμου, από την Σικελία μέχρι την Σπάρτη, ψάχνοντας να βρει τις αληθινές κοινωνικές συνθήκες μιας διοργάνωσης που σταματούσε τους πολέμους αλλά δεν επέτρεπε την συμμετοχή των γυναικών, ούτε καν ως θεατές στην εξέδρα.

Οι Βρετανοί επιχειρούν για μια ακόμα φορά να χτυπήσουν την Ελλάδα, προβάλλοντας τις «πικάντικες» όπως λένε, ιστορίες των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας. Τις ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες που δίδαξαν στον πλανήτη οι αρχαίοι Έλληνες.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με την ιστορία του πυγμάχου Κλεομήδη που σκότωσε τον αντίπαλό του με μια γροθιά, αποκλείστηκε από τους Αγώνες, επέστρεψε στην Αστυπάλαια ντροπιασμένος και «μακέλεψε» 60 μαθητές ρίχνοντας τον κεντρικό στύλο του σχολείου τους κάτω.

Οι συκοφάντες Βρετανοί κάνουν λόγο τρομερό μποτιλιάρισμα που επικρατούσε στον δρόμο για την Ολυμπία, σαφώς χειρότερο -λένε οι Βρετανοί- από αυτό που θα αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν πως οι αθλητές ήταν εντελώς γυμνοί... Οι ιστορίες διαφθοράς έχουν φυσικά την τιμητική τους στο προσβλητικό ντοκιμαντέρ. Όπως του Καλίππου από την Αθήνα που πιάστηκε το 332 π.χ.να δωροδοκεί τους αντιπάλους του, τον πατέρα ενός νεαρού παλαιστή να δωροδοκεί τον πατέρα του αντιπάλου του γιου του το 12 π.X.

Γίνεται επίσης λόγος για το ότι η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία είναι μια εφεύρεση των Ναζί για τους Ολυμπιακούς του 1936 στο Βερολίνο και ότι οι συνθήκες υγιεινής στην αρχαία Ολυμπία ήταν τρισάθλιες (μέχρι που έφτιαξε εκεί υδραγωγείο και συντριβάνι ένας Ρωμαίος δωρητής τον 2ο αιώνα μ.X.)!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 



Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγές: newsbomb.gr/  -  gazzetta.gr/  wikipedia.gr