Moral Mosaic - Μια απίστευτη τοιχογραφία...



Τα Βλεφαρίσματα θέλοντας να αποτυπώσουν και πρακτικά, το πως το "μάτι" μπορεί να ξεγελαστεί, ή να δημιουργήσει, σας φέρνουν ως τρανό παράδειγμα τέχνης μία τεράστια τοιχογραφία που έγινε στο Cochrane, κοντά στο Calgary του Καναδά. "Trust" ... σε ελληνική απόδοση "Πίστεψε", γιατί ο νους μπορεί να κάνει θαύματα.  Mural Mosaic!




Το πάζλ που απεικονίζεται παραπάνω είναι η παρουσίαση μιας απίστευτης τοιχογραφίας διαστάσεων 3,65 m ύψος Χ 5,50 m πλάτος που έγινε το 2008. Αν και αρχικά από μακρυά δείχνει σαν ένας φυσιολογικός πίνακας, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πάζλ από 180 αυτόνομα, ζωγραφικά έργα διαστάσεων 0,30 cm Χ 0,30 cm το καθένα, που ζωγράφισαν 180 διαφορετικοί ζωγράφοι.  

Για να καταλάβετε όμως το μεγαλείο του έργου θα σας παραπέμψω να μπείτε στην σελίδα http://www.muralmosaic.com/Cochrane.html.  

Το παιχνίδι που πρέπει να κάνετε μόλις μπείτε είναι να κλικάρετε πάνω σε οποιοδήποτε μέρος του πίνακα και να δείτε το μεμονωμένο έργο του κάθε ζωγράφου, και λεπτομέρειες.  Αξιοπρόσεκτα αυτόνομα έργα θεωρούνται τα δύο μάτια, του ανθρώπου και του αλόγου, των οποίων η διαφορετικότητα και ο τρόπος ζεύξης τους με το όλο έργο είναι εξαιρετική!  Θα προσέξετε μπαίνοντας στην σελίδα ότι σας παραπέμπει να κάνετε ακριβώς αυτό.  Κάντε λοιπόν κλικ στα "μάτια".

Στην αρχική σελίδα muralmosaic.com μπορείτε να δείτε και άλλα έργα, που έχουν τελειώσει, καθώς και το σχέδιο που είναι τώρα σε εφαρμογή.

Απολαύστε το...

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες




Συντάκτης: Μαρία Κάπα

Επίσημη σελίδα: muralmosaic.com/