Comicdom Con Athens 2012 - Η συνέχεια: Τι είδαμε εκεί!!!


Τα Βλεφαρίσματα μόλις επέστρεψαν από την εκδήλωση - γιορτή του κόμικ.  Με τα "λάφυρά" μου για τους αναγνώστες μας... Δωρεάν αυτόχειρα κόμικς με αυτόγραφο για σας το δώρο μας.  Σχετικό άρθρο γράψαμε πριν λίγες μέρες comicdom-con-athens-2012.  Ακόμη προλαβαίνετε να πάτε στην εκδήλωση.. όμως...




Δεν θα πω πολλά καθώς οι φωτογραφίες αξίζουν (λένε) όσο χίλιες λέξεις.  Πολύς κόσμος, ευχάριστο περιβάλλον, καλές τιμές στα βιβλία κόμικ, και οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες σκιτσάρουν και υπογράφουν για σας!  Εμείς πήραμε το υλικό με αποκλειστικές αφιερώσεις για σας.  Πατήστε στην αντίστοιχη φωτογραφία και απλά κατεβάστε - και εκτυπώστε την ...  Και για να ευχαριστήσω τα παιδιά θα γράψω λίγα λόγια για τις εκδόσεις τους:

Πρώτη στάση:  Οι εκδόσεις Helm και η σειρά κόμικ "Τα Χρονικά της Άλω".  "Πολύ νεκροκεφαλή παίζει" αστειεύτηκα με τον Όθωνα Νικολαϊδη.  Τον ένα από τους 2 δημιουργούς.  Εκείνος χαμογέλασε και συζητώντας μου υπέγραψε το παρακάτω αυτόγραφο (εικ. 1).  Ο Χρήστος Σταυρόπουλος υπέγραφε σε κάποιον φαν, εγκάρδιος και κείνος. Μπορείτε να μπείτε στην σελίδα Alos.helmonline.gr και δείτε σχετικά το καταπληκτικό τρέιλερ.  Ο Πύργος, η τελευταία τους δουλειά εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά.


Εικ. 1.Αυτόγραφο Όθωνα Νικολαϊδη στα Βλεφαρίσματα

Δεύτερη στάση: Η μικρή αλλά ταλαντούχα Μαριλένα Μέξη που είναι εικονογράφος – συγγραφέας. Εξέδωσε πριν από λίγο καιρό το πρώτο εικονογραφημένο της μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο "Αντάρα". Πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που απευθύνεται σε νεαρούς εφήβους και όχι μόνο. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο από το lulu.com σε έντυπη αλλά και ebook μορφή και κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα.  Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ fantasia-portal/Antara.
Η Μαριλένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς πολύ ντροπαλά μου ζήτησε 10 λεπτά, έκανε 20 αλλά το αποτέλεσμα όπως θα δείτε ήταν μοναδικό (εικ.2).  Την ευχαριστώ θερμά . (Τι σκίτσο που έκανε της μοιάζει πολύ!).

Εικ. 2.Σκίτσο - Αυτόγραφο Μαριλένας Μέξη στα Βλεφαρίσματα



Τέλος η όμορφη Αλεξία Οθωναίου, η οποία έτρεμε, καθώς μάλλον δεν έχει συνηθίσει σε τόσο κόσμο!  Της ζήτησα μάλιστα να μας δώσει μια συνέντευξη για την δουλειά της ως σκιτσογράφου, και μου υποσχέθηκε να το κάνει.  Η ίδια παρουσίασε την τελευταία της δουλειά "Τσακισμένη Αυγή" από τις εκδόσεις Jemma, και μου έκανε το δικό της σκίτσο (περίεργο αλλά και το δικό της μοιάζει στην σκιτσογράφο!) αυτόγραφη αφιέρωση (εικ.3).  Για να γνωρίσετε καλύτερα την δουλειά της μπείτε alexiaothonaiou.com.

Εικ. 3. Σκίτσο - Αυτόγραφο Αλεξίας Οθωναίου στα Βλεφαρίσματα

Η αίθουσα πάντως με το δημοφιλές κόμικ του "Δικαστή Dredd" με φόντο το κόκκινο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.  Δείτε και τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Οι σκιτσογράφοι επί τω έργω



Ο Όθωνας υπογράφει το αυτόγραφο




Η Μαριλένα Μέξη


Η Αλεξία Οθωναίου σκιτσάρει


Πανοραμική από την έκθεση


Ένα από τα εκθέματα


Μαρία Κάπα μαζί με Δικαστή Dredd


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες... 


Συντάκτης: Μαρία Κάπα

Επίσημη σελίδα: comicdom-con.gr/