Η Whitney Houston πέθανε σε ηλικία 48 ετών - Ένας "ακόμα" θρύλος της ποπ που έφυγε γρήγορα...


Η είδηση με κτύπησε σαν κεραυνός.... η Whitney Houston πέθανε σε ηλικία 48 χρονών, Σάββατο μεσημέρι στις 15:55 ώρα Αμερικής στο  ξενοδοχείο  Hilton του Beverly Hills..  Η χρονική στιγμή του θανάτου της, η παραμονή του Grammy, το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χρονιάς, κάνει την φρικτή είδηση ​​ακόμα πιο τραγική.  Ενώ εγώ μέσα μου πραγματικά θρηνώ, καθώς μαζί της μεγάλωσα, και με αυτή την φωνή των αγγέλων ερωτεύτηκα, έκλαψα, ονειρεύτηκα....
 
Η Whitney Houston  ήταν στον χώρο που διογανώνεται πάντα το πιο διάσημο πάρτι για τα Grammy το Hilton στο Beverly Hill  που γινόταν από τον παλαίμαχο Clive Davis, ο οποίος ανακάλυψε την Houston.

Σε μια βιομηχανία που πλημμυρίζεται με καλλιτέχνες, που εξαφανίζονται μόλις σημειώσουν μια επιτυχία, τη μακροζωία του Χιούστον ήταν αδιαμφισβήτητη, όταν κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο της, η μπαλάντα "You Give Good Love" τον Φεβρουάριο του 1985.  Φαίνεται αμέσως η χαρισματική φωνή της σε συνδυασμό με την ζέστη της φωνής της.  

Ο ήχος της Houston ήταν διαφορετικός, και σαφώς την διαχωρίζει από τις funk-φορτωμένες άλλες γυναίκες R & B τραγουδίστριες της εποχής. Επιπλέον, ήταν ένα μοντέλο που εμφανιζόταν στο "Glamour" και "Cosmopolitan" περιοδικά.

Η φωνή της
Houston έκανε αίσθηση κατά την εξέταση της γενεαλογίας. Ήταν η τέλεια συγχώνευσης των στυλ της μητέρας της, gospel τραγουδίστριας, Cissy Houston, ξάδελφη, της 1960 ποπ τραγουδίστριας Dionne Warwick, ενώ νονά της ήταν βασίλισσα της Soul μουσικής Aretha Franklin!

Το ομότιτλο άλμπουμ της
Houston βρέθηκε στην κορυφή των charts και ήταν αληθινό διαμάντι. Η καριέρα της ήταν αξεπέραστη συνοδευόμενη με αρκετές πωλήσεις άλμπουμ, όπως το 1987 το "Whitney," του 1990 "I'm Your Baby Tonight" και το 1992 "The Bodyguard" το ομόθυμο soundtrack της γνωστής επιτυχημένης ταινίας.

Στην προσωπική της ζωή οι οπαδοί της Houston ανησυχούσαν, όταν παντρεύτηκε το κακό αγόρι της R & B Μπόμπι Μπράουν το 1992, αλλά ήταν φανερή η ευτυχία τους.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, τα προβλήματα των ναρκωτικών
Houston άρχισαν να γίνονται τροφή για σχόλια στον κίτρινο τύπο. Σε μια συνέντευξη του 2002 με την Diane Sawyer του ABC, η Houston παραδέχτηκε τα προβλήματά της με τα ναρκωτικά, αλλά υποστήριξε ότι ήταν μια χαρά.

Το κοινό έλαβε την πρώτη πραγματική γεύση της
Houston πίσω από τα παρασκήνια το 2004, όταν εμφανίστηκε στη σειρά του Bobby Brawn "Being Bobby Brown". Η "καλοί" δημοσιογράφοι βρήκαν την ευκαιρία να απεικονίσουν την Houston ως βλάσφημη, εχθρική, και με παραληρήματα, συμπεριφορά ενός χρήστη ναρκωτικών.

Μεταξύ των πιο θλιβερών ενδείξεων της πτώσης της
Houston ήταν το 2009 με το άλμπουμ της επιστροφή, "I Look To You". Ενώ το λεύκωμα έλαβε τις θετικές αναθεωρήσεις, στις ζωντανές εμφανίσεις της, επισημάνθηκε ότι η ζημία της φωνής της δεν μπορούσε να γιατρευτεί.

Το 2010  το κοινό των συναυλιών  "Nothing But Love World Tour" απαίτησε τα χρήματα πίσω καθώς θεώρησε ότι δεν ήταν ικανή να τραγουδήσει ζωντανά.

Στη σκηνή, η
Houston φάνηκε να έχει καταφέρει να φτιάξει την φωνή της, ενώ ήταν σίγουρη ότι θα γινόταν πάλι όπως πριν.  Αλλά οι θητείες τις σε κέντρα αποτοξίνωσης εξακολουθούσαν να είναι μέρος της ζωής της.  Καθώς η αιτία θανάτου δεν έχει αποκαλυφθεί, η ιστορία της με τα ναρκωτικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είχαν σχέση με αυτή.

Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι μια γλυκιά ζεστή φωνή, και η επίδραση που είχε πάνω μου η μουσική της.  Με κάνει να λυπάμαι, καθώς πραγματικά μέχρι και σήμερα άκουγα παλιά κομμάτια της, και αναπολούσα όμορφες στιγμές.

Μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της, ειδικά την κόρη της, Bobbi Kristina.
 

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Καλό σου ταξίδι......
 
Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: music.yahoo.com
Επίσημη σελίδα: bbc.com/    /   youtube.com                
Εμφανίσεις Υοutube: 319