Miniatur Wunderland - Ο μικρόκοσμός μας.... μια πραγματικότητα


Τα Βλεφαρίσματα εντοπίσανε κάτι πολύ ενδιαφέρον, που ίσως μας δίνει να καταλάβουμε τον τρόπο που βλέπουν την γή οι Γερμανοί.....  Ο κόσμος μας σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη μινιατούρα:  Η Miniatur Wunderland στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Στο Youtube βίσκεται το επίσημο video για Miniatur Wunderland του Αμβούργο, το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό μοντέλο στον κόσμο, και ένα από τα πιο επιτυχημένα τουριστικά αξιοθέατα στη Γερμανία. Σε πλήρη διάταξη στεγάζεται σε 1,300 τ.μ., και απεικονίζει τον γύρω του κόσμου με τρένο.  Περιλαμβάνει πολύ περισσότερο από χίλια τα τρένα, αεροσκάφη, πλοία και αυτοκίνητα τα οποία κινούνται. Ένα θαύμα του κόσμου σε μικρογραφία. 

Σε αυτό το ταξίδι περνάμε νοερά και μινιμαλιστικά από την Σκανδιναβία στην Γερμανία, από την Αυστρία στην Ελβετία, και τελικά την Αμερική μέσα σε λίγα λεπτά. Ενώ υπάρχουν διάφορα γεγονότα που διαδραματίζονται όπως, αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγούν εγκληματίες, πυρκαγιές, συγκρούσεις, καυγάδες, έρωτας.... Υπάρχουν επίσης κρυφά κουμπιά τα οποία ενεργοποιούν δραστηριότητες.  Και όλα αυτά σε μία μέρα που διαρκεί 15 λεπτά...

Το όλο σχέδιο χειρίζεται από ένα πολύ εξελιγμένο λογισμικό, ενώ μόνο η ανάπτυξη του αεροδρομίου κόστησε 3,5 εκ. ευρώ! Λίγο άπρεπο στην εποχή που ζούμε... Όλα παρακολουθούνται στενά από ανθρώπινα μάτια σε μια κονσόλα που υποστηρίζεται με πάνω από 40 υπολογιστές. Ενώ τα άτομα που ασχολούνται είναι 260 στο σύνολο.

Τα νέα τμήματα θα κατασκευάσουν νέου τόπους όπως η Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και μέρος της Αφρικής (Την Ελλάδα μάλλον θα την αφήσουν τελευταία, λόγω ζήλιας; χι χι).

Δείτε το σχετικό βίντεο....




Και μην ξεχνάτε.... είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες
 
Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: 
Επίσημη σελίδα: http://www.miniatur-wunderland.com
Εμφανίσεις Υοutube:  4971632