Πυραμίδα Ελληνικού - Η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου;

Η πυραμίδα είναι αναμφιβόλως ένα σύμβολο συνδεδεμένο στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με την αρχαία Αίγυπτο, αλλά ταυτόχρονα ένα πανανθρώπινο είδος κτισμάτων που απαντάται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αρχαίου κόσμου, ακόμα και σε πολιτισμούς που, απ’ ότι μας διδάσκει η επίσημη ιστορία, δεν είχαν ποτέ καμία επαφή μεταξύ τους....

Αυτόπτης μάρτυρας υπήρξαν τα Βλεφαρίσματα (μέσα από την Μαρία Κάπα), καθώς ως επίσημα μέλη του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών, επισκεφτήκαμε την αρχαιότερη Πυραμίδα της Ελλάδος, στο Ελληνικό της Αργολίδος, εν έτη 2008, και αναλύσαμε διεξοδικά τους λόγους που εξυπηρετούσαν τα γνωστά αυτά μνημεία.  Για πολλούς σίγουρα είναι άγνωστο ότι συνολικά πιστεύεται  ότι βρίσκονται περίπου 35 Πυραμίδες εντός Ελλάδος, βέβαια σε κακή κατάσταση. Σίγουρα νομίζετε ότι είναι αποκλειστικότητα της Αιγύπτου.  10 μάλιστα είναι αρκετά εμφανείς,



Η πυραμίδα του Ταϋγετου

Έτσι, λείες ή κλιμακωτές, οι πυραμίδες ανά τον κόσμο είναι πολλές και βρίσκονται σε όλους σχεδόν τους αρχαίους πολιτισμούς. Οι γνωστότερες πυραμίδες βρίσκονται αναμφιβόλως στην Αίγυπτο. Υπήρχαν όμως πυραμίδες και σε άλλα μέρη της Γης όπως στην Μεσοποταμία, στις Ινδίες, στην Κίνα, στην προκολομβιανή Νότια Αμερική καθώς και αλλού.

Η πυραμίδα που βρίσκεται λοιπόν στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την συγκεκριμένη Πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό; που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.  Μια έρευνα όμως  που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών  και χρονολόγηση  στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720 π.Χ!




Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) (Κατά την επίσημη τουλάχιστον χρονολόγηση).

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος, άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.

Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.  Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρία, σαν ναοί , ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια.


Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες,και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών.

Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.   Δεν θέλει πολύ να καταλάβουμε γιατί υπάρχει τέτοια συγκάλυψη... Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο γνωστό, τι επιπτώσεις θα είχε στην παγκόσμια ιστορία, και ειδικότερα στην Οικονομία της Αιγύπτου!

Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός  για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο(!),άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.  Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής σε παλιότερη εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά σενάρια".

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες,

 οπότε γελάστε με την άγνοιά μας!


Συντάκτης:  Μαρία Κάπα
Πηγή:  visaltis/blog-post_8899.html /   paraxenolibrary.blogspot.com/blog-post_07.html
Επίσημη σελίδα:   visaltis.blogspot.com   /  paraxenolibrary.blogspot.com/