Σπιτικό Πλανητάριο??? Κάτι που πραγματικά δεν θα συγκινήσει μόνο τα παιδιάΘυμάστε τις εκδρομές με το σχολείο σας στο Πλανητάριο όταν είσασταν μικροί;

Καιρός να δημιουργήσετε το δικό σας μικρό πλανητάριο στο σπίτι σας προς ευχαρίστηση δική σας αλλά και των πιτσιρικάδων σας.

Ένα πρωτότυπο και πολύ φευγάτο δώρο από την μητέρα χώρα όλων των gadget, την Ιαπωνία!!!!!

Μετά από την απλή τοποθέτηση/εγκατάσταση του gadget πλανητάριου στο δωμάτιο που επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε τα 10000 λαμπερά αστέρια, γαλαξίες και αστερισμούς στους τοίχους του.

Εύκολο στη συναρμολόγηση το πλανητάριο χρησιμοποιεί αντίστοιχη τεχνολογία με τις pin hole φωτογραφικές μηχανές και φωτίζει με μια μικρή λυχνία μια δωδεκάεδρη καρτέλα η οποία έχει σκαλισμένη πάνω της τα αστέρια, τους γαλαξίες και τους αστερισμούς του βόρειου ημισφαίριου.

Από ότι διαβάσαμε η κατασκευή του συγκεκριμένου gadget διήρκησε 3 χρόνια ενώ ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε στοιχεία που είχαν καταγραφεί από την JAXA(Ιαπωνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο του Διαστήματος και της Αεροπορίας) ώστε να αποτυπωθεί με ακρίβεια και περιεκτικότητα η συλλογή των κοσμικών σωμάτων.  

Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα λατρέψουν το συγκεκριμένο gadget πρώτοι από όλους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι μεγαλύτεροι από εμάς δε θα βρούμε μια ενδιαφέρουσα χρήση, αντίστοιχη της φαντασίας μας.

Σας προτείνουμε 2 διαφορετικές συσκευές από εταιρίες που ξεκινούν από 50 και καταλήγουν περίπου στα 150 €.  Μπείτε επιλέξτε και αποφασίστε.  Η φωτογραφία είναι από το getten home planetarium ενώ το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Homestar Planetarium.


Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή: mygadget.gr    ή   tech4guru.gr
Επίσημη σελίδα: japantrendshop.com/gakken-home-planetarium ή tech4guru.gr/homestarPl

Εμφανίσεις Υοutube: