Ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα!Τα Βλεφαρίσματα σας συστήνουν τον... Βλαδίμηρο τον 9ο!Ένα χρυσόψαρο το οποίο διακρίνεται για την πολυχρωμία του και την κυκλοθυμικότητά του, καθώς είναι των άκρων... ή θα κάθεται απολύτως ακίνητος ή θα κινείται ταχέως σε ξέφρενους ρυθμούς!
(να ανήκει άραγε και στο ζώδιο των ιχθύων;;;)!

Αλήθεια όμως... από πού προέκυψε η λέξη ψάρι ; Εφόσον η λέξη που έχουμε για αυτό είναι "ἰχθύς"! Χμμμ...


Στους αρχαίους Έλληνες, και δη στους Αθηναίους, άρεσε πολύ να έχουν μικρά συχνά γεύματα με άρτο που συνόδευαν συνήθως με μια λιχουδιά.

Αυτή η λιχουδιά που συνοδεύει τον άρτο ονομάζεται "ὄψον".
Επειδή όμως η αγαπημένη τους τέτοια λιχουδιά είχε επικρατήσει να είναι το μικρό ψαράκι, επεκράτησε μέχρι σήμερα ο "ἰχθύς" να λέγεται "ψάρι" (ὄψον -> ὀψάριον -> ψάρι)!

Βέβαια ο Βλαδίμηρος δεν είναι "ὄψον" , αλλά "ἰχθύς"... καθώς η μαμά του Ελένη - Ωρείθυια θεωρεί πως τα ζώα είναι σύντροφοί μας και όχι προς βρώσιν - γι' αυτό και ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή!

Και ας μην ξεχνάμε επίσης πως : τα ψάρια που ακολουθούν το ρεύμα είναι τα νεκρά ψάρια... ας πάμε κόντρα στο ρεύμα!  Αν θέλετε ακούστε και το όμορφο τραγουδάκι από το κοροϊδάκι της Δεσποινίδος: ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ-ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ "Ένα χρυσόψαρο μέσα στην γυάλα"

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Βλαδίμηρος!Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες