Εκδηλώσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας στις 20/6/2017 στο Ίδρυμα ΕυγενίδουΤα Βλεφαρίσματα με χαρά υποδέχονται το Θερινό Ηλιοστάσιο με Εκδηλώσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας στις 20 Ιουνίου 2017, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, και από τις 18:00 ως τις 00.00.


Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητές φίλες,

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, το ίδρυμα Ευγενίδου έχει τη χαρά να φιλοξενεί μια ευχάριστη συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, με ποικιλία δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, με δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «ROSETTA». Τις παραστάσεις θα προλογίζει ο κ. Άρης Μυλωνάς (Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης), ενώ μόλις νυχτώσει, τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (καιρού επιτρέποντος) θα παρουσιάζουν στο κοινό τον Δία και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της μικρότερης νύχτας του χρόνου!

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Δήμου Καλλιθέας, του Δήμου Π. Φαλήρου καθώς επίσης οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου UTech Lab θα παρουσιάσει το Εργαστήριο «Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα Αποφυγής Εμποδίων».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων στο συνημμένο αρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11) με ελεύθερη είσοδο.

 Μην χάσει την εκδήλωση κανείς!!!

 
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Πηγή/κατασκευαστής: eugenfound.edu.gr