Ιδρυμα Ευγενίδου: Βόλτα στο Φεγγάρι... ή στην Σελήνη
 Τα Βλεφαρίσματα είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι πήγανε "Μια Βόλτα στο Φεγγάρι", την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, μέρα της γυναίκας....Μια φοβερή και Δωρεάν για το κοινό εκδήλωση, από κείνες που δεν ξεχνάς ποτέ.  Θυμήθηκα τότε πριν χρόνια στην πρώτη δημοτικού που ο πατέρας μου με έφερε να δω πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστούλης, στο παλιό Πλανητάριο.... εκεί που έλεγες ότι έβλεπες τα άστρα με καθαρό ουρανό.

Φτάσαμε 17:30 και παρκάραμε .... εγώ με τα δύο παιδάκια μου... Σύντομα βέβαια είδαμε ότι ήταν το αδιαχώρητο....  Καθήσαμε στην ουρά και περιμέναμε.  Θέλω να ευχαριστήσω εκείνη την κοπελίτσα που με βοήθησε να κουμαντάρω 2 παιδιά που το ένα ήταν με βήχα και το άλλο έχει φοβία στο σκοτάδι...

Η παράσταση φυσικά έδωσε να καταλάβουν σε εκείνους που ήξεραν ότι μία φορά πατήσαμε την σελήνη και καθώς βρέθηκαν πράγματα που δεν συνέφερε την ανθρωπότητα να ξέρει... δεν ξαναπατήσαμε ποτέ.

Το 1969 τρεις αστροναύτες τόλμησαν να ταξιδέψουν εκεί όπου κανένας άνθρωπος μέχρι τότε δεν είχε πάει, στο φεγγάρι. Η παιδική ταινία «Μια βόλτα στο φεγγάρι» μεταφέρει το κοινό σε αυτή την ιστορική περίοδο. Συνδυάζοντας την αποστολή του Απόλλων 11 με τη διασκεδαστική περιπέτεια που σκαρώνουν τρία νεαρά μυγάκια το «Μια βόλτα στο φεγγάρι» γνωρίζει στη νέα γενιά την εποχή των διαστημικών ταξιδιών, την εποχή που ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα επιτεύγματα των αστροναυτών και των επιστημόνων.

Μόλις τελείωσε η προβολή φυσικά πήγαμε για ψηφιακές φωτογραφίες στο Utech Lab... 
 Σας προτείνω φυσικά να το δείτε... Μπείτε στην σελίδα του http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/Βόλτα στο Φεγγάρι και δείτε ποιές μέρες μπορείτε να το δείτε....


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: Μαρία Κάπα
Επίσημη σελίδα:  eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1